Piept de pui in vin roz

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Pieptul de pui este un produs foarte flexibil, ce poate fi gatit in 1000 si unu de moduri. Important sa nu stea prea mult la foc, iar referitor la condimente si celelalte ingrediente, alegerea poate fi surprinzator de variata.

 

Pieptul de pui il poti gati cu legume, orez, paste, fructe si chiar flori. Dar puiul poate fi absolut superb si in varianta "solo", fara alte ingrediente, doar imbaiat intr-un sos aromat.

 

Avem nevoie de:

1kg piept de pui; 2 linguri ulei de masline; o lingurita de rozmarin uscat; o lingura fulgi de ardei sau boia dulce; 150 ml vin rose sec; o lingurita mustar frantuzesc (cu seminte); 2-3 linguri smantana slaba; sare; piper negru; cateva cozi de ceapa verde.

 

Mod de preparare

Pieptul spalat si curatat de pielite si grasime il taiem "lespezi" subtiri. Intr-o tigaie mare (eu am folosit wok-ul meu preferat) incingem uleiul de masline si punem la calit rozmarinul si fulgii de ardei rosu.

 

Amestecam continuu timp de doar doua minute, atata cat sa se deschida aromele. Punem pieptul si dam focul la maxim. Amestecam periodic, ca toate bucatile de carne sa ajunga pe rand la fundul tigaii, sa se caleasca.

 

 

Cand s-au inalbit toate feliile de piept adaugam vinul si micsoram focul.

 

 

Asezonam cu sare si piper negru, iar dupa cateva clocote (cand s-a evaporat alcoolul) adaugam mustarul si smantana.

 

 

Mai gatim maxim 7-8 minute. Tocam ceapa verde si o presaram peste pui.

 

 

Pieptul de pui l-am aranjat frumos intr-o farfurie de servit si l-am decorat cu alge de mare ( o sursa importanta de vitamine).

Si e gata!

 

 

Pofta buna de la Marcela!