Piept de pui imbaiat in sos de mustar

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
O reteta ultra-rapida foarte populara in familia mea.

 

Ce faceti cand stiti ca o sa aveti seara oaspeti, dar veti fi toata ziua la serviciu?! Puneti la marinat carnea cu o seara inainte si intorcandu-va de la serviciu, cat timp aranjati tacamurile pe masa… cina e gata!

 

Avem nevoie de:

 2 piept de pui; 2 linguri mustar; 1 lingura sos de soia; 1lingura zahar brun; mix condimente orientale pentru pui; sare; boabe piper rosu.

 

Pentru garnitura:

2 dovlecei; 2 vinete; 3 cepe.

 

Mod de preparare

Pieptul de pui il marinam cu o seara inainte. Marinada o preparam dintr-o lingura de sos de soia, una de zahar brun si doua de mustar.

 

 

Pieptul de pui il asezam untr-un vas, il saram, il condimentam cu mixul de condimente orientale si ungem cu marinada de mustar.

Presaram boabele de piper rosu si lasam sub capac in frigider peste noapte.

 

 

Cu 1 ora inainte de cina coacem legumele pentru garnitura. Dovleceii ii taiem rondele de aproximativ 1 cm, ceapa la fel.

Vinetele dupa ce le feliem le saram si la lasam sa stea 10-15 minute. 

 

 

Dupa care asezam legumele pe o tava tip plasa pentru grill si le coacem cam 30 minute la 250 de grade, pana se rumenesc.

 

 

Dupa care asezam pieptul de pui intr-un vas pentru cuptor

 

 

si-l coacem la 200 grade 20-30 minute timpul maxim. Nicidecum nu-l tineti mai mult in cuptor, ca sa nu se intaresca carnea prea mult.

 

 

Serviti cu legume la gratar, felii de lamaie si.... de ce nu... coniac!