Piept de pui imbaiat in sos de mustar

Ce faceti cand stiti ca o sa aveti seara oaspeti, dar veti fi toata ziua la serviciu?! Puneti la marinat carnea cu o seara inainte si intorcandu-va de la serviciu, cat timp aranjati tacamurile pe masa… cina e gata!
Avem nevoie de:
2 piept de pui; 2 linguri mustar; 1 lingura sos de soia; 1lingura zahar brun; mix condimente orientale pentru pui; sare; boabe piper rosu.
Pentru garnitura:
2 dovlecei; 2 vinete; 3 cepe.
Mod de preparare
Pieptul de pui il marinam cu o seara inainte. Marinada o preparam dintr-o lingura de sos de soia, una de zahar brun si doua de mustar.
Pieptul de pui il asezam untr-un vas, il saram, il condimentam cu mixul de condimente orientale si ungem cu marinada de mustar.
Presaram boabele de piper rosu si lasam sub capac in frigider peste noapte.
Cu 1 ora inainte de cina coacem legumele pentru garnitura. Dovleceii ii taiem rondele de aproximativ 1 cm, ceapa la fel.
Vinetele dupa ce le feliem le saram si la lasam sa stea 10-15 minute.
Dupa care asezam legumele pe o tava tip plasa pentru grill si le coacem cam 30 minute la 250 de grade, pana se rumenesc.
Dupa care asezam pieptul de pui intr-un vas pentru cuptor
si-l coacem la 200 grade 20-30 minute timpul maxim. Nicidecum nu-l tineti mai mult in cuptor, ca sa nu se intaresca carnea prea mult.
Serviti cu legume la gratar, felii de lamaie si.... de ce nu... coniac!