Peste cu legume la cuptor

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Daca esti in cautarea unei retete noi, incearca un preparat din peste cu legume la cuptor. O mancare usoara si foarte gustoasa.

 

Ingrediente

700 g peste (alege un peste cu putine oase), 1 ceapa, 1 morcov, 500 g ciuperci proaspete, 200 g smantana, faina de pesmeti, sare, piper, rozmarin, 2 catei de usturoi.

 

Mod de preparare

Taiem pestele felii, il condimentam cu sare, piper si rozmarin. Tocam usturoiul si il presaram deasupra. Lasam pestele 30 minute sa se patrunda cu arome, apoi indepartam usturoiul. Pestele il trecem prin faina de pesmeti, il aranjam pe o tava captusita cu folie de aluminiu si il coacem in cuptor, la temperatura de 180 de grade C, timp de 10 minute.

 

 

Intre timp, pregatim legumele: ceapa si ciupercile le taiem felii, morcovul il dam pe razatoare.

 

 

Intr-o tigaie incinsa cu ulei calim ceapa, adaugam morcovul, apoi si ciupercile. Cand legumele sunt aproape gata adaugam 200 ml de apa si lasam putin sa fiarba.

 

 

Apoi adaugam smantana, amestecand continuu pana obtinem un sos. Cand da in clocot retragem tigaia de pe foc, sosul cu legume il turnam intr-un vas termorezistent, aranjam pestele peste legume, acoperim vasul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 15-20 minute.

 

 

Pestele se decoreaza cu verdeata si se serveste cald.

 

 

Pofta buna!