Peste cu legume la cuptor

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Pentru week-end-ul asta va propun o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa si sanatoasa.

 

 

Avem nevoie de:

cateva felii de somon; 10-12 ardei capia; o vanata mare; ulei de masline; rozmarin uscat; fulgi de ardei rosu sau boia dulce; piper negru macinat; sare de mare; felii de lamai pentru servit.

 

Mod de preparare

Somonul il taiem felii cam de un deget grosime.

 

 

Il asezam pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si unsa cu ulei. Stropim feliile cu ulei si le condimentam cu rozmarin uscat, sare de mare si piper negru proaspat macinat.

 

 

Vanata o feliem si o asezam pe aceeasi tava alaturi de peste. O stropim cu ulei si asezonam cu sare, piper si fulgi de ardei rosu.

 

 

 

Ardeii capia il spalam si-i asezam pe plasa grill a cuptorului.

 

 

Incingem cuptorul la 180 grade si punem pestele si legumele la copt. Eu am asezat tava cu peste la nivelul de mijloc al cuptorului, iar plasa cu ardei deasupra. Coacem cam 30 minute, iar apoi pornim functia grill si rumenim usor pestele si legumele la 220 grade C, cam 10-15 minute.

 

Dar atentie! Ardeii, fiind in stratul superior al cuptorului, se pot foarte usor arde. Eu i-am scos din cuptor mai repede decat pestele. Cand s-au copt toate bine, nu avem altceva de facut decat sa le aranjam frumos pe farfurie si sa ne incantam papilele gustative! 

 

 

Pofta mare!