Pastai in sos de smantana

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Cat mai sunt pastai - sa le savuram la maxim, astazi le-am preparat in sos de smantana. Mmmm foarte bun :)

 

Ingrediente

1kg de pastai

smantana

2 cartofi 

2 ardei

2 morcovi

2-3 catei de usturoi

sare si pier proaspat macinat

 

 

Mod de preparare

Spalam bine toate ingredientele si le pregatim pentru preparare. Ceapa am taiat-o lamele,

 

 

morcovul l-am razuit,

 

 

cartofii i-am taiat cubulete,

 

 

iar ardeii in bucati mai mici.

 

 

Pastaiile le-am spalat, curatat de codite si le-am rupt in doua.

 

 

 Am calit ceapa, apoi am adaugat

 

 

morcovul, cartofii, ardeii si 

 

 

pastaiile. Legumele le-am condimentat cu sare si piper,

 

 

si le-am preparat sub capac la foc mediu, timp de 20 minute.

 

 

Intre timp, am pregatit sosul de smantana: smantana, usturoiul tocat marunt/zdrobit si faina le-am amestecat pana am obtinut o masa omogena.

 

 

Apoi, l-am adaugat la pastai, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolase.

 

 

Peste pastai am presarat fire de marar tocat marunt.

 

 

Pofta buna!