Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Stela
imaginea utilizatorului Stela
Lasagna cu piept de pui si ciuperci - o reteta delicioasa, care se prepara usor si este foarte savuroasa.

 

Ingrediente

1 piept de pui; 2 cepe; 300 g de ciuperci proaspete; foi de lasagna; 200 g parmesan

Pentru sos Bechamel

50 g unt; 1 lingura de faina; 300 g de lapte; sare si piper

 

Mod de preparare

Pregatim umplutura pentru lasagna:

 Tocam marunt ceapa.

Intr-o tigaie incinsa cu o felie de unt si putin ulei calim ceapa.

Apoi, adaugam pieptul de pui taiat cubulete, condimentam cu sare si piper, dupa gust.

Cand pieptul s-a inalbit adaugam in tigaie ciupercile tocate marunt. Ingredientele se pregatesc la foc mediu, pana sunt gata.

 

 

Preparam sosul Bechamel:

Intr-o oala punem untul la topit, la foc mic ( avem grija sa nu se arda). Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si se adauga faina, amestecam continuu, sa nu se formeze cocolase, pana se omonegizeaza. Treptat adaugam laptele si amestecam bine, pana obtinem o consistenta mai cremoasa. Sosul se condimenteaza cu sare si piper negru.

Asamblare:

Un vas mare si termorezistent il ungem cu putin sos, adaugam un strat de foi,

apoi un strat de carne cu ciuperci si presaram cu parmezan razuit. Continuam astfel, pana se termina ingredientele.

Ultimul strat va fi de foi, sosul de bechamel ramas si presaram mult parmezan.

Dam vasul la cuptorul preincalzit, timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste deasupra frumos.

Pofta buna de la Stela!