Iepuras in oala sub capac de aluat

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Carnea de iepure este foarte gustoasa si poate fi o alternativa buna la clasicele preparate din pui sau peste.

 

Avem nevoie de:

un iepuras; 7-9 cepe mici; 2 morcovi; 2 fire de praz; o caciulie de usturoi; sare si piper negru; ierburi aromate; fulgi de ardei dulce; ulei de masline.

 

Mod de preparare

Intai marinam iepurasul cu ulei de masline, sare, piper negru proaspat macinat, fulgi de ardei; oregano si busuioc uscat.

Va fi destul sa se marineze 1-2 ore, dar se poate lasa si peste noapte.

 

 

Legumele spalate si curatate le taiem bucati mari, iar cepele ( daca sunt mici ) le lasam intregi.

 

 

Intr-o oala de lut punem in straturi bucatile de iepure si legumele.

Am intalnit si varianta in care legumele se prajesc intai pe tigaie, inainte de a le aranja in oala. Dar eu optez pentru varianta mai sanatoasa.

 

 

Apoi dintr-o cana de faina, un pic de sare si apa cat cuprinde, facem un aluat ferm.

Intindem o foaie un pic mai mare decat diametrul oalei in care am pus iepurasul.

Si sigilam bine ca sa nu iasa aburii. In asa fel iepurele si legumele se vor inabusi in aburi.

Dam oala in cuptorul incins pentru 1 - 1:30 de minute, la temperatura de 180 grade C.

 

 

Si asta e tot! Serviti cu salate verzi si, desigur, cu un pahar de vin alb.

 

 

Pofta mare!