Gustare delicioasa cu sfecla rosie si crema aromata de branza

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Te-ai saturat de retetele clasice, de ce nu incerci o reteta noua si inedita? Vezi mai jos o gustare foarte delicioasa, care te va cuceri din prima clipa.

 

Avem nevoie:

 1 sfecla rosie

 3 linguri ulei de masline

 2 linguri sos de soia

 2 linguri otet balsamic rosu

 1 lingura sos de rodie

 busuioc uscat

 o bagheta ( am folosit una fara drojdie)

 branza de vaci (am preferat-o pe cea de casa, pentru ca e mai cremoasa)

 o legatura de busuioc aromat si una de patrunjel

 fulgi de ardei gras

 sare si alte confimente, dupa gust

3-4 catei de usturoi

 

Mod de preparare

 

 

Initial, punem branza in vasul blender-ului si o mixam bine, pana obtinem o crema fina.

 

 

Mutam crema intr-un bol si zdrobim usturoiul. Verdeata spalata si uscata o tocam cat mai marunt si o adaugam peste branza. Condimentam cu sare si busuioc uscat, amestecam cu o paleta ca sa o aeram, sa ramana pufoasa.

 

 

Intre timp, sfecla rosie, care am fiert-o in prealabil cu condimente (cateva cuisoare, cateva boabe de ienibahar, piper negru boabe, o frunza de dafin si sare), o curatam si o taiem cuburi sau sub orice forma v-ar place sa o serviti.

 

 

Pregatim marinata: intr-un bol punem 2 linguri de ulei de masline, sosul de soia, otetul balsamic si sosul de rodie. Condimentam cu busuioc uscat si un praf de sare.

Amestecam bine cu un tel si

 

 

punem sfecla sa se marineze cel putin 15 minute. In acest timp, pregatim niste bruschette crocante.

 

 

Taiem bagheta felii de 1-1,5 cm, le asezam in tava pentru copt, le stropim cu ulei de masline, le condimentam cu sare busuioc uscat si fulgi de ardei grad. Le lasam in cuptor la programul grill aproximativ 5-7 minute sau pana se fac aurii.

 

 

Cand painea e gata putem servi gustarea imediat sau asteptam sa se racoresca un pic bruschetele.

 

 

Savurati cu placere!