Galetta cu branza si marar

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Galetta este o placinta de origine germana, cu o istorie asemanatoare cu cea a pizzei la italieni. Deci, se face o foaie de aluat, peste care se pune tot ce se gaseste in frigider sau camara, si se savureaza cu placere!

 

Avem nevoie de:

Pentru aluat: 1/2 cana(250 ml) ulei; 1/2 cana apa clocotita; 1/2 lingurita sare; 1/4 lungurita bicarbonat (stins in otet); 1 cana faina alba; 1 cana faina integrala.

Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci; 5 oua + 1 ou (pentru uns tarta); o legatura marar; sare.

 

Mod de preparare

Pornim cuptorul, si ne apucam de aluat. Intr-un bol amestecam uleiul cu apa clocotita.

Adaugam sarea si bicarbonatul stins in otet.

Apoi, vine faina. Intai amestecam in aluat cu o lingura, iar dupa ce se leaga componentele framantam usor cu mana, atat cat sa unim totul intr-o bila, nu foarte omogena.

Lasam aluatul sa se odihneasca sub un prosop in jur de 20-30 minute.

Dupa ce s-a odihnit, mai framantam o data aluatul pana obtinem o bila neteda.

Intindem o foaie mare cat tava cuptorului, nu prea subtire.

Si o aranjam in tava tapetata cu hartie de copt.

Combinam branza cu ouale si mararul.

Apoi, transferam amestecul pe foaia de aluat si ii dam o forma rotunda.

Pliem frumos marginile aluatului. Turtim galetta usor cu palma si ii modelam marginile.

Apoi, o coacem la 180 de grade intre 40 si 50 minute.

Dupa primele 10 minute ungem aluatul cu ou batut.

Dupa ce scoatem galetta din cuptor e bine s-o lasam sa se raceasca inainte sa o taiem.

Pofta mare!