Fructe de mare in sos de rosii si vin alb!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Pentru acest inceput de saptamana iti recomand o reteta speciala cu fructe de mare. Desi suna complicat, se prepara foarte usor si cu siguranta va fi apreciata de intreaga familie.

 

Avem nevoie de:

250 gr cocktail din fructe de mare congelat; 500 gr midii congelate fara scoici; un fir de praz; 2 tulpini de telina; 4-5 rosii; 200 ml vin alb sec; sare; piper rosu proaspat macinat; busuioc uscat; 3-4 crengute de cimbrisor; o lingura amidon de porumb.

 

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa unsa cu ulei punem prazul taiat inele si telina - felioare. Asezonam cu sare, piper rosu si crengutele de cimbrisor.

 

 

Undim un pic legumele, dupa care adaugam rosiile taiate cuburi.

 

 

Fierbem sosul la foc mic sub capac pana se inmoaie telina, apoi adaugam vinul si pierul rosu macinat. Mai lasam sa fiarba un pic, dar deja fara capac.

 

 

Intre timp, spalam bine fructele de mare si curatam midiile de "barba" si le adaugam in sos.

 

 

Dupa 5 minute (maxim) scoatem crengutele de cimbrisor si

 

 

adaugam amidonul dizolvat intr-o cana cu apa rece. Aducem sosul la fierbere si-l lasam pe foc doar cateva minute,

 

 

pana se ingroasa usor.

 

 

Fructele de mare in sos de rosii si vin sunt perfecte cu orez, paste sau cartofi natur. Dar cateodata ai chef sa nu le "alterezi" cu nici o alta aroma sau textura si atunci le savurezi cu o bucata de paine alba muiata in sosul delicat!

 

 

Si un pahar de vin alb buuuun!

 

 

Baietii le-au preferat, desigur, cu spaghetti.

 

 

Pofta buna!