Friptura de porc ca la bunica

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
O reteta simpla pe care am invatat-o de la bunica mea :)

 

Ingrediente 

1 kg carne de porc, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, cimbru, sare si piper.



Mod de preparare

Taiem carnea bucati, o prajim 5 minute in tigaia incinsa cu ulei, apoi o intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile. Carnea rumenita o trecem in ceaun si adaugam apa cat sa o acopere. Lasam sa se prepare la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi micsoram focul si lasam sa se inabuse 45 minute, apa se va evapora pe jumatate.

 

 

Taiem ceapa felii, iar morcovul il dam prin razatoare.

Adaugam in ceaun ceapa si morcovul, asezonam cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Amestecam si mai lasam sa fiarba la foc mic inca 20 minute.

 

 

Pofta buna!