Friptura de iepure in sos de smantana la cuptor

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Friptura de iepure in sos de smantana este o delicatesa ce merita incercata. Asa ca, nu ezita sa o prepari!

 

Ingrediente

1/2 iepure, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, sare, mix de piper, rozmarin, 2-3 catei de usturoi, 1/2 lamaie, 1 pahar smantana, 1/2 pahar apa/bulion 



Mod de preparare

Iepurele bine spalat si uscat il condimentam cu sare, mix de piper, rozmarin si usturoi tocat marunt.

Stropim cu suc de la o jumatate de lamaie, il acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider timp de 2-3 ore.

Dupa ce s-a marinat iepurele, topim cateva bucati de unt intr-o tigaie si rumenim carnea pe toate partile.

 Cand s-a rumenit, scoatem carnea din tigaie si o lasam deoparte,

iar in grasimea ramasa calim ceapa, apoi morcovul.

Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, aranjam un strat de morcov cu ceapa, bucatile de iepure, apoi morcovul si ceapa ramasa, turnam smantana si apa/bulionul, condimentam cu sare si piper, dupa gust.

Acoperim cu capac.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 1.5 - 2 ore.

Servim cu legume, orez sau piureu de cartofi.

Pofta buna de la Oxana!