Foietaj impletit cu carne, ciuperci si cascaval

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
E o reteta simpla si usor de pregatit, iar rezultatul este unul pe masura!

 

Ingrediente:

aluat foietaj, 250g ficat de pui, 250g inimi de pui, 200g ciuperci, 200g cascaval, 3-4 oua, o legatura patrunjel, unt, sare si piper.

 

Mod de preparare:

Tocam marunt ficatul si inimile de pui. Intr-o tigaie incinsa cu unt prajim carnea aproximativ 5 minute, acoperim cu capac si lasam pe foc inca 10 minute. Tocam ciupercile si le adaugam peste carne. Asezonam cu sare si piper, dupa gust.

 

 

Intr-un bol batem ouale, adaugam cascavalul taiat cubulete, amestecam. Cand ciupercile sunt gata, adaugam amestecul de ou si cascaval. Amestecam bine, apoi adaugam patrunjelul tocat marunt. Tinem pe foc pana se incheaga oul.

 

 

Intindem aluatul sub forma de dreptunghi, grosimea de aproximativ 0,5 cm ( eu am obtinut doua foi).  Umplutura obtinuta o aranjam pe mijloc. Marginile aluatului le taiem fasii, apoi le impletim deasupra umpluturii.

Aluatul se unge cu ou batut, se aranjeaza pe o tava presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la temperatura de 180 de grade C.

 

 

Pofta buna!