Dovlecei in sos alb

Ingrediente:
4 dovlecei medii, 6 oua, 2 cani lapte, 1 lingura de unt, 2 linguri de faina, sare, piper, oregano uscat.
Mod de preparare:
Taiem dovleceii rondele de 1 cm grosime, ii asezonam cu sare, piper si oregano.
Ungem tava de copt cu ulei si aranjam feliile de dovlecel. Dam tava la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, preparam sosul:
Topim o lingura de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam. Turnam treptat laptele, amestecam continuu pana sosul devine usor ingrosat, aproximativ 2-3 minute. Sosul obtinut il lasam putin sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam ouale cu 1 cana de lapte si o lingura de faina.
In compozitia obtinuta adaugam sosul din tigaie, amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Aranjam feliile de dovlecel intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Turnam peste dovlecel 1/2 compozitia obtinuta, apoi aranjam un alt strat de dovlecei si turnam restul compozitiei. Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana se incheaga sosul.
Pofta mare de la Victoria!