Dovlecei in sos alb

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Va propun o mancare ideala pentru vara. Usor de preparat si savuroasa!

 

Ingrediente:

 4 dovlecei medii, 6 oua, 2 cani lapte, 1 lingura de unt, 2 linguri de faina, sare, piper, oregano uscat.

 

Mod de preparare:

Taiem dovleceii rondele de 1 cm grosime, ii asezonam cu sare, piper si oregano.

Ungem tava de copt cu ulei si aranjam feliile de dovlecel. Dam tava la cuptor pentru 15 minute.

 

 

Intre timp, preparam sosul:

 Topim o lingura de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam. Turnam treptat laptele, amestecam continuu pana sosul devine usor ingrosat, aproximativ 2-3 minute. Sosul obtinut il lasam putin sa se raceasca.

 

 

Intr-un bol amestecam ouale cu 1 cana de lapte si o lingura de faina.

In compozitia obtinuta adaugam sosul din tigaie, amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

 

 

 Aranjam feliile de dovlecel intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Turnam peste dovlecel 1/2 compozitia obtinuta, apoi aranjam un alt strat de dovlecei si turnam restul compozitiei. Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana se incheaga sosul.

 

 

Pofta mare de la Victoria!