Crap umplut cu oua si verdeata

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Este probabil cel mai rapid peste umplut. A iesit absolut deosebit! Vi-l recomand cu placere :)

 

Avem nevoie de:

Un crap; 4-5 oua fierte; cate o legatura de marar, spanac si ceapa verde; sare si piper.

 

Pentru marinada:

sos de soia; piper; fulgi de ardei; busuioc uscat si o ceapa rosie.

 

Mod de preparare

Intial marinam pestele curatat si spalat bine.

Il frecam bine cu sare si piper, apoi il stropim cu sos de soia (eu am preferat sosul worcester). Si adaugam ceapa rosie. Este destul sa-l dati la rece pentru doar o jumatate de ora. Eu l-am marinat dimineata si l-am gatit la cina. Aromele s-au impregnat "bestial" in sarmanul crap :)

 

 

Incingem cuptorul la temperatura de 180 grade C.

 

Pregatim umplutura:

Ouale fierte tari le taiem in 8,  iar verdeturile le tocam.

 

 

Umplem burta pestelui cu amestecul obtinut si-l coasem frumos.

 

Aranjam crapul pe o tava tapetata cu hartie de copt, pe lateral punem ceapa din marinada.

 

 

Il coacem 40-50 minute  la temperatura de 180 grade C. Ca sa nu se arda ceapa, ci sa se glazureze, turnam periodic in tava cate un pic de vin alb sec.

Ceapa se va glazura frumos, iar pestele va avea doar de castigat.

 

 

Servim crapul umplut cald, cu legume proaspete.

 

 

Pofta mare!