Coltunasi cu carne

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Ce zici de niste coltunasi cu carne pentru cina?

 

Ingrediente:

1kg faina, 3 oua, o lingurita sare, apa.

Pentru umplutura:

1kg carne tocata, 2 cepe, 3 oua, sare si piper.

 

Mod de preparare
 Punem faina intr-un bol si facem o adancitura in mijloc.

 Intr-un alt vas batem ouale cu sare, apoi turnam peste faina. In acest amestec adaugam cate un pic de apa si framantam un aluat pana nu se mai lipeste de maini.

Din aluatul obtinut formam bile mai mici si le lasam sa se odihneasca 15-20 de minute.

Pregatim umplutura:

 Intr-un bol se amesteca carnea, ceapa tocata marunt, ouale, sarea si piperul. 

 

 

Din fiecare bila de aluat intindem cate o foaie subtire de aproximativ 1-1,5mm grosime.

 

 

Intindem o foaie de aluat peste forma si cu degetele formam mici adancituri. Le umplem cu carne si acoperim cu o alta foaie de aluat. Presam cu sucitorul ca sa se decupeze coltunasii, si sa inlaturam surplusul de aluat. 

 

 

Intr-o cratita mare punem apa cu o lingurita de sare la fiert.

Cand incepe sa fiarba apa, punem atent coltunasii. Cand dau in clocot, facem foul mai mic si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Cu o strecuratoare scoatem coltunasii din apa.

Se servesc cu ceapa calita in unt sau smantana.