Clatite umplute cu ciuperci si fileu de pui in sos de frisca

Daniela Diaconu
imaginea utilizatorului Daniela Diaconu
O reteta delicioasa de clatite umplute.

Ingrediente:

Pentru clatite:

1 litru de lapte

2 oua

1/2 lingurita sare

aproximativ 3 pahare de faina

ulei de floarea soarelui

 

Pentru umplutura:

1 kg ciuperci champignon

1 fileu de pui

1 pachet frisca (35%)



Mod de preparare:

Batem ouale cu telul, presaram putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de lapte, apoi faina ( aproximativ 3 pahare ). Amestecam intens pana obtinem un aluat asemeni smantanei dense. Turnam in aluat restul laptelui si putin ulei, acesta ne va permite sa rumenim clatitele fara a adauga ulei in tigaie. Amestecam foarte bine pana obtinem o masa omogena.

Prajim clatitele pe ambele parti. Pentru prima clatita vom unge tigaia cu putina grasime( ulei/unt ).

Pentru umplutura: taiem marunt o ceapa medie si o calim, apoi adaugam ciupercile si carnea, feliate ( mediu ). La final, adaugam frisca si lasam la foc pana se ingroasa.

Umplem clatitele cu amestecul obtinut.

Pofta buna!