Clatite cu cartofi si cascaval!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Dupa retetele traditionale cu branza sau visina, am decis sa mai experimentam si alte variante de umplutura pentru indragitele clatite! Azi avem niste pachetele delicioase cu cartofi si cascaval!

 

Avem nevoie de:

Pentru clatite: 10 oua; 1 l lapte; 2 cani faina; un pic de sare; ulei de uns tigaia.

Pentru umplutura: cativa cartofi; 100 gr cascaval; 2-3 linguri de smantana sau unt; sare; piper negru.

 

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru clatite: Batem usor ouale si cernem deasupra faina. Uniformizam bine cu un tel, apoi adaugam treptat laptele cald, amestecand continuu.

Prajim clatitele pe ambele parti pe tigaia incinsa bine si unsa cu ulei.

 

 

Cartofii ii curatam, ii taiem bucati si-i fierbem ca pentru piureu.

 

 

Apoi ii scoatem din apa in care au fiert si-i presam impreuna cu smantana sau untul. Asezonam cu sare si piper negru,

 

 

si adaugam cascavalul ras.

 

 

Pe fiecare clatita asezam cate o lingura de piureu, apoi impachetam frumos ca in imaginea de mai jos.

 

 

Le putem aseza intr-o tava de copt si coace cu un pic de unt, sau varianta mai rapida: 2-3 minute in cuptorul cu microunde cu cateva bucatele de unt deasupra. Totusi cel mai gustoase ies dupa vreo jumatate de ora in cuptor, invelite in folie de aluminiu. Dar cand avem foarte putin timp la dispozitie este buna si metoda cu cuptorul cu microunde.

 

Clatitele le servim calde cu smantana si verdeata.

Pofta buna!