Chec imbietor cu mere si scortisoara

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Va propun un desert savuros si plin de arome!

 

Cand incepem sa simtim toamna cu vantul, ploile si starea asta de disconfort, de parca ceva nu merge bine. Cand trecem de la limonada cu gheata, la ceaiurile fierbinti de menta si melissa... Primul gand care-mi vine e sa curat niste mere si sa scot din debara punguta cu scortisoara. A venit vremea de "Apple Pie" cu aroma calda de scortisoara, care "incalzeste" toata casa!

 

Avem nevoie de

 1 cana faina de grau; 1 cana faina de ovaz; 2-3 oua (in dependenta de marime); 1 cana zahar brun; 1 cana lapte acru sau chefir; 1 lingurita praf de copt; 1 lingurita bicarbonat de sodiu (stins in otet); 50g unt topit; 2 mere mari; scortisoara; inca o lingura de faina si una de zahar; un praf de sare.

 

Mod de preparare

 

Amestecam faina cu praful de copt si sarea.

 

 

Ouale le batem usor cu zaharul.

 

 

Adaugam laptele acru si bicarbonatul stins si mai amestecam o data.

Apoi, incorporam untul si turnam masa lichida peste faina. Uniformizam bine cu o lingura, trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani groase.

 

 

Curatam merele de coaja, cotoare si le taiem felii subtiri de 0,5cm. Le pudram cu o lingura de faina, una de zahar si o lingurita de scortisoara macinata.

 

 

O forma rotunda pentru chec o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu ulei.

 

 

Turnam aluatul, asezam frumos deasupra feliile de mere si pudram generos checul cu scortisoara macinata.

 

 

Il dam la cuptorul incins la temperatura de180 grade C, pentru 40 minute. Dar, va recomand la sfarsit sa faceti testul scobitoarei, cuptoarele sunt diferite si e foarte probabil sa mai fie nevoie de inca vreo 10 minute.

 

 

Chiar pana a gusta prima bucatica, deja veti avea senzatia de bine, de cald si comfort, de la aroma de scortisoara! Si efectul va fi si mai "vindecator" cu fiecare bucatica savurata! Iata ca v-am impartasit secretul leacului perfect impotriva depresiilor de toamna!

 

 

Savurati cu placere!