Chec cu cacao, stafide si migdale

Angela
imaginea utilizatorului Angela
Incearca o reteta simpla si rapida de chec cu cacao, stafide si migdale. Este un chec foarte gustos si se poate servi cu diverse gemuri si sosuri dulci.

 

Ingrediente

1 pahar de chefir, 6-7 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, 4 linguri de ulei, 1 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 4-5 linguri de faina, 2 oua, o mana de stafide, o mana de migdale sau nuci.

 

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul,

 

 

mai tarziu adaugam chefirul, praful de copt si zaharul vanilinat.

 

 

Ingredientele se bat bine, apoi adaugam praful de cacao si faina.

 

 

Se amesteca pana obtinem o masa omogena ( fara cocolase ). Incorporam uleiul si adaugam stafidele oparite din timp.

 

 

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau in una siliconata. La final presaram cu migdale.

Checul se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, verificam daca e copt cu o scobitoare de lemn.

 

 

Checul se lasa sa se raceasca putin si se presara cu zahar pudra.

Se poate servi cu diverse gemuri si sosuri dulci.

 

 

Pofta buna!