Chec aperitiv cu cascaval

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Va prezint un chec preparat din mai multe feluri de branza - potrivit pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata. Pofta buna!

 

 

Ingrediente
4 oua

200 gr de smantana

2-3 linguri de maioneza

1 pahar de faina

sare

1 praf de copt

200 gr de branza de vaci

100 gr de branza de oi

150 gr de cascaval

verdeata (optional)

 

Mod de preparare 

Pregatim aluatul: ouale se amesteca cu smantana, maioneza pana obtinem o consistenta omogena, apoi adaugam sare, praf de copt si faina.

 

 

Urmatorul pas este sa facem umplutura: branza de vaci se amesteca cu branza de oi rasa, cascavalul razuit si verdeata tocata marunt ( optional ).

 

Intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt si incinsa in prealabil cu ulei, se toarna jumatate din aluatul pregatit, deasupra se pune amestecul de branza, apoi aluatul ramas.

 

 

Se da la cuptor pentru 30 - 40 minute, la temperatura de 180 de grade C.

 

 

Checul copt se unge cu unt si se mai lasa in tava inca aproximativ 10 minute.

 

 

Se serveste cald.

 

Pofta buna!