Cartofi frantuzesti cu carne la cuptor

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Astazi am pregatit o mancare de cartofi cu carne la cuptor - ideala pentru un pranz sau o cina in familie. Se prepara usor si este foarte gustoasa.



 

Ingrediente

6-8 cartofi medii

400 g fileu de porc (se poate folosi si pieptul de pui)

4 rosii medii

1 ou

2 linguri de smantana

1 lingura de maioneza

200 g de cascaval

sare si piper

 

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper.

Carnita se taie felii nu prea mari si se bate cu ciocanul. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Rosiile se taie rondele, iar cascavalul se da pe razatoare.

 Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se pun cartofii, deasupra se aranjeaza carnea batuta, apoi un strat de cartofi si rosii.

Intr-un bol se amesteca oul cu smantana si maioneza, se asezoneaza cu sare si piper. Amestecul obtinut se toarna peste ingrediente. La final, se presara cascavalul.

Se da la cuptor pentru 30-40 de minute, la temperatura de 180 grade C.



Pofta buna de la Oxana!