Cartofi cu ciuperci in sos de praz si smantana

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Astazi am pregatit o reteta cu un gust deosebit - cartofi cu ciuperci si mozzarella inecati intr-un sos cremos de praz si smantana. Trebuie sa incerci neaparat aceasta bunatate!

 

Avem nevoie:

1kg cartofi; 300 gr ciuperci champignon; 3 fire de praz; 150 gr smantana; 300 gr mozzarella; 2 linguri de amidon de porumb, oregano, nucsoara, amestec de piper si sare.

 

Mod de preparare

Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi potrivite se pun la fiert in apa cu sare.

Prazul taiat rondele il calim in ulei de masline. Cand s-a aurit un pic, il stingem cu 100 ml apa si-l lasam sa fiarba la foc mic. Condimentam cu oregano si sare.

Intr-un bol amestecam smantana cu 2 linguri de amidon de porumb. Cand s-a inmuiat bine prazul, micsoram focul si turnam amestecul de smantana si amidon.

Lasam la foc mic, pana se ingroasa compozitia, amestecand continuu. Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca.

Ungem o tava de ceramica cu ulei si aranjam cartofii fierti si scursi de apa. Asezonam cu sare si presaram jumatate din mozzarella ( taiata pai ).

Spalam ciupercile si le punem peste cartofi cu coditele in jos. Ingredientele le condimentam cu amestec de piper macinat.

Intre timp, sosul de praz s-a racit. Il turnam intr-un bol si-l mixam cu blenderul, pana obtinem o textura omogena. Condimentam cu nucsoara rasa si turnam sosul peste cartofi si ciuperci.

Deasupra aranjam restul de mozzarella ( taiata pai ).

Pregatim cartofii in cuptorul incins la temperatura de 180 grade, timp de 40 minute.

Servim cu salata verde sau cu orice va place.

 

Pofta mare!