Cartofi copti cu usturoi si ierburi aromatice

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Este sezonul cartofilor noi. Profita din plin de aceasta perioada si delecteaza-te cu preparate delicioase. Iata o retata simpla, pe care o poti pregati fara efort.

 

Ingrediente:

1 kg cartofi, 4 catei de usturoi, 1 lingura de ulei, 1 lingura de unt, 1 lingura oregano, 1 lingura busuioc, cateva frunze proaspete de busuioc verde, rosu, frunze de rucola, sare si piper.

 

Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb intr-o cratita cu apa, o lingura de ulei si putina sare. Cartofii se fierb aproximativ 7-10 minute, apoi se scurg de apa si se aranjeaza intr-un vas termorezistent. Se asezoneaza cu o lingura de oregano, busuioc, o lingura de unt, usturoi pisat, sare si piper. Toate ingredientele se amesteca bine. Vasul se da la cuptor pentru 25-30 de minute.

Intre timp, se pregateste un amestec de frunze de busuioc verde, rosu si rucola.

Se asezoneaza cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline si otet balsamic.

Cartofii copti se combina cu amestecul de frunze si se servesc imediat.

Pofta buna de la Victoria!