Advertisement

Carnita de pui cu ciuperci si taitei de casa, in sos de smantana

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Deci, ca sa va zic pe sleau, s-a intamplat asa ca am gatit o zeama din carne de pui cu taitei de casa, care a iesit intr-atat de buna ca s-a evaporat toata. Iar carnea, n-o sa va vina sa credeti, a ramas!

 

Am facut taitei mai multi, decat mi-au trebuit pentru zeama si am zis sa zdrobesc un sos cu smantana, in care sa imbaiez puiul ramas cu taiteii si sa le adaug, pentru savoare si ciupercute! Zis si facut! Succesul a fost garantat!

 

Avem nevoie de:

Carne de pui fiarta (eu am avut aproape un pui!); 0,5 kg ciuperci champignon; 2 cepe; taitei (facuti dintr-un ou, un praf de sare si faina cat cuprinde); 400 gr smantana; 2 lingurite de amidon de porumb; 1 lingura ulei de masline; cateva fire de ceapa verde; sare piper negru proaspat macinat; nucsoara rasa; 50 gr parmezan ras.

 

Mod de preparare

Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie mare si adanca. Aruncam in ea ceapa taiata felii, ciupercile taiate in patru sau in doua, in dependenta de marime si carnea de pui.

 

Lasam un pic sa se caleasca la foc potrivit, cam 5-7 minute. Dupa care asezonam cu sare si piper negru,

 

 

punem capacul si lasam ca sarea sa scoata sucurile din ceapa si ciuperci. Astfel toate impreuna se vor inabusi bine in suc propriu si vor face schimb de arome.

 

 

Intre timp, amestecam smantana cu amidonul si cand s-au inabusit bine ceapa, ciupercile putem adauga smantana. Doar ca, in cazul cand punem smantana rece peste legumele si carnea fierbinte, aceasta se va "branzi", cum se zice de obicei. Deci trucul este sa incalzim smantana, amestecand-o cu cateva linguri de ciuperci din tigaie. Iar cand turnam smantana peste carne, adaugam o canuta cu apa rece ca sa racim usor continutul tigaii.

 

 

Acum dam focul mai tare si asteptam sa dea in clocot. Cand incepe sa fiarba adaugam taiteii si micsoram focul.

 

 

Taiteii au nevoie sa fiarba 3-5 minute, in acest timp, tocam ceapa verde si razuim un praf de nucsoara. Cand sunt gata taiteii verificam sa nu fie sosul prea dens, daca e asa, mai adaugam putina apa, dar deja fierbinte. In final amestecam in sos ceapa verde si parmezanul razuit.

 

 

Dupa asta luam tigaia de pe foc. Sosul e gata. De aici, pot doar sa va urez sa savurati cu placere!

 

 

Pofta mare!