Briose cu cascaval si carnita!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Azi am preparat un mic dejun exact pe placul baietilor mei! Iar aromele care au impregnat toata casa mi-au asigurat sentimentul de o dimineata perfecta in familie.

 

Avem nevoie de:

1 cana faina de grau, 1 cana faina de ovas, 200 gr cascaval, 300gr tocatura de vita+pui ( sau orice carnita alegeti: salam, becon, piept de pui...), 2 oua, 4 linguri smantana, o cana chefir, 2-3 felii branza de oi, un praf de copt, 1/2 cana ulei de masline, sare, condimente dupa gust.

Mod de preparare

Eu am folosit tocatura asemanatoare cu cea de la parjoale si am facut chiftelute pe care le-am copt pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit.

Dam cascavalul pe razatoarea mare. Eu am avut azi ajutor: Laurita!

Intr-un bol mare combinam faina cu praful de copt si adaugam cascavalul. Asezonam cu sare si condimente.

In alt bol pregatim ingredientele lichide.

Batem usor cu telul ouale, smantana si chefirul. Adaugam uleiul si mai batem un pic.

Ingredientele lichide le saram si condimentam. Eu am folosit mix de piper proaspat macinat, fulgi de ardei si un pic de curry.

In bolul cu ingrediente uscate adaugam branza de oi faramitata.

Intre timp, s-au copt si s-au racit un pic chiftelele. Le taiem in 2 sau 4 in dependenta cat de mari le-ati facut si le incorporam in bolul cu ingrediente uscate.

Zdrobim si cativa catei de usturoi, amestecam bine. Apoi, turnam lichidele peste ingredientele uscate si uniformizam cu o lingura. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani groase.

Ungem formele pentru briose cu ulei. Si asezam aluatul cu o lingura, dar nu depasim 2/3 din forma, caci brioselele vor mai creste.

Le lasam in cuptorul incins la 200 grade, timp de 18 minute. Dar cel mai corect ar fi sa va conduceti dupa culoarea aurie pe care o capata cand sunt gata sau le verificati cu o scobitoare. Cat sunt fierbiti le scoatem incet cu ajutorul unui cutit.

Briosele au fost gata exact la timp, pentru un mic dejun delicios... In pat!!!

Pofta buna!

Si Laurita le-a savurat cu mare placere!