Bors rosu

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Un bors rosu foarte gustos care ii va incanta pe toti membrii familiei tale.

Avem nevoie de:

3 sfecle rosii (fierte sau coapte); 1 ceapa mare; 2 morcovi medii; 750 gr rosii in bulion; 500 gr fasole alba fiarta sau conservata; 1 legatura marar; 1 legatura patrunjel; 1-2 crengute de rozmarin; sare si piper negru; 2l apa clocotita.

 

Mod de preparare:

Obisnuiesc sa fierb din timp sfecla si fasolea si atunci procesul de pregatire este ultra-rapid.

Intai taiem ceapa marunt si o undim usor intr-o lingura de ulei de masline incins. Eu fac totul intr-o cratita de ceramica, daca aveti cratita emailata e mai bine sa preparati legumele pentru bors in tigaie, apoi sa le transferati in vasul in care le veti fierbe.

Cand ceapa e usor transparenta adaugam morcovul si sfecla rosie, ambele taiate cubulete.

Dupa 5-7 minute, rasturnam borcanul cu rosii in bulion si condimentam cu sare, piper negru si cateva frunzulite de dafin.

Dupa ce da in clocot, mai lasam sa se inabuse legumele cam 8-10 minute, si completam cu apa clocotita.

 

Tinem borsul la foc mic pana sunt gata legumele, apoi adaugam fasolea.

 Tocam verdeata si punem deasupra crengutele de rozmarin.

Oprim focul, acoperim cu un capac si lasam sa se imbogateasca aromele intre ele.

Inainte de servire "pescuim" crengutele de rozmarin si frunzele de dafin.

Savuram cu smantanica sau chiar si cu mujdei.

Pofta mare!