Blinelute proteice din lapti si icre de peste

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
In familia mea ne-am obisnuit sa avem doua zile de peste pe saptamana si cel mai des avem peste proaspat, si cam de fiecare data ma aleg si cu niste icre frumoase si lapti.

 

Eu fiind gospodina economa, incerc sa folosesc produsele la maxim. Asa s-a nascut reteta urmatoare! Si asa ne-am pricopsit cu un aperitiv foarte delicios si hranitor.

 

Avem nevoie de:

 1 kg lapti si icre de peste; 2 oua; 2-3 linguri de tarata de ovaz ( se poate inlocui cu faina, eu doar aleg varianta mai dietetica si mai sanatoasa); 1 lingura amidon de porumb (omiteti daca le faceti cu faina); o legatura de ceapa verde; sare si piper dupa gust.

 

Mod de preparare

Laptii si icrele le spalam in mai multe ape si le curatam de bucatelele de grasime si cheagurile de sange, le lasam sa stea macar o jumatate de ora in apa rece.

 

 

Dupa care le punem in combina de bucatarie cu celelalte ingrediente, in afara de ceapa verde si le mixam in cateva prize la viteza mare. Dupa ce ati obtinut un aluat lichid si omogen incorporati amidonul

 

 

si ceapa verde tocata marunt.

 

 

Ungem o tigaie incinsa cu ulei si

 

 

prajim blinelutele la foc iute pe ambele parti,

 

 

pana se rumenesc frumos. Imi place sa folosesc tigaia grill, pentru ca ies deja decorate in dungi.

 

 

Le servim calde sau reci ca aperitiv sau gustare. Sunt perfecte cu diverse sosuri.

 

 

 Noi le preferam cu smantana si hrean.

 

 

Pofta buna!