Biscuiti de ovas cu stafide si arome orientale

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Un deliciu ce o sa se asorteze perfect cu aroma unei cafele.

 

Avem nevoie de: 

100 gr unt moale; 3 oua; un varf de lingurita bicarbonat stins in suc de lamaie; un praf de sare; 140 gr zahar; o mana de stafide; coaja de la o portocala; o lungurita de pudra de ghimbir; un varf de lingurita pudra de nucsoara; 2 linguri amidon de porumb; faina de ovas cat cuprinde.

 

Mod de preparare

Inmuiem stafidele pentru 15 minute in apa clocotita. 

Amestecam untul cu ouale si zaharul, apoi adaugam toate celelalte ingrediente, in afara de faina de ovas.

Uniformizam bine.

 

 

 

Completam cu faina de ovaz cat sa obtinem o pasta destul de moale.

 

 

Din aluatul obtinut, cu ajutorul unei linguri, formam bulgarasi. Ii asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si-i coacem 15-18 minute in cuptorul incins, la temperatura de 180 grade C.

 

 

Serviti cu placere langa o cafea aromata!