Biscuiti de ciocolata

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Super gustosi! Extra aratosi! Si... va zic un secret.... sunt foarte sanatosi!!!

 

Ingrediente

100 gr faina alba sau si mai bine integrala

50 gr zahar

un plic de praf de copt

30 gr praf de cacao neindulcit

un pumn de nuci de care va plac

4-5 linguri seminte de in

4-5 linguri fulgi de cocos

un praf de sare

100gr ciocolata neagra

50 gr unt

cateva linguri de ulei de masline

pudra de zahar

 

Mod de preparare

In primul rand, topim intr-un castronas untul cu ciocolata.

 

 

Intr-un bol mai mare amestecam toate componentele solide: faina, zaharul, praful de copt, fulgii de cocos si sarea.

 

 

Nucile (eu am folosit arahide) le farimitam in blender, iar semintele de in in rasnita de cafea.

 

 

Si le adaugam in bolul cu ingredientele solide.

 

 

Dupa ce le-am uniformizat, turnam peste ele ciocolata topita.

 

 

Amestecam bine si aduagam ulei atat cat e necesar, ca sa fie bine hidratat aluatul. Daca stringeti o bucata de aluat in pumn si acesta pastreaza forma lui, inseamna ca ati obtinut un aluat numai bun pentru biscuitii nostri.

Acoperim bolul cu folie alimentara si-l lasam in frigider timp de 1 ora. Dupa care formati bilute nu prea mari, le tavaliti binisor prin zahar pudra si

 

 

le asezati intr-o tava tapetata cu  hartie de copt.

 

 

 Biscuitii se coc timp de 10-20 minute, la 160 grade C.

Rezultatul final e uimitor!!!

 

 

Dar aveti rabdare sa se raceasca ca sa-i gustati.... Sunt..... nemaipomeniti!!!!

 

 

Iar daca inlocuiti untul cu ulei de cocos obineti un desert delicios de post!

 

 

Savurati cu placere!