"Banana bread" - chec delicios cu banane

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Banana bread este un chec de origine americana. Se traduce ca "paine de banane" si chiar seamana cu o paine. Se zice ca gospodinele din SUA au inventat acest chec ca o modalitate de a folosi bananele care stau sa se innegreasca.

Avem nevoie de:

150 gr faina de ovaz ; 150 gr faina de grau; 3-4 banane foarte coapte ( cu petite negre); 3 oua; 150 ml de lapte acru ( sau chefir); 1 lingurita praf de copt; 1 lingurita bicarbonat de sodiu; 2 linguri miere; un pachetel de picaturi de ciocolata; un praf de sare.

 

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, fulgii de cocos si picaturile de ciocolata.

In alt bol zdrobim usor bananele cu o furculita, asa ca sa ramana mici bucatele.

Adaugam mierea, ouale batute usor si laptele acru.

Uniformizam cu o lingura. Turnam masa de banane in bolul cu faina si uniformizam cu lingura.

Intr-o forma dreptunghiulara aranjam hartia de copt si o ungem cu ulei. Turnam aluatul si presaram arahide maruntite sau orice alte nuci.

Coacem checul in cuptorul incins la 180 grade C, 20 minute si apoi inca 40 minute la 170 grade C. Verificam cu o scobitoare daca e gata. ( "intepam" checul cu scobitoarea cat mai adanc, daca o scoatem curata checul e gata ).

Lasati checul sa se raceasca un pic si apoi il puteti scoate din tava, si taia. 

Banana bread se serveste calda sau la temperatura camerei cu un ceai aromat!

 

Pofta buna de la Marcela!