Zucchini umpluti cu creveti si branza feta

Gustul dulceag al dovleceilor zucchini se imbina perfect cu aroma crevetilor si a branzei feta, intr-o reteta ce te va cuceri pe loc.

 

Ingrediente

4 linguri ulei de masline extravirgin

1 ceapa mare, alba, taiata marunt

1 1 ardei gras rosu taiat marunt

½ fenicul

1-2 catei de usturoi pisati

4 rosii taiate marunt

½ lingurita fulgi de ardei iute

350 grame creveti decorticati

2 linguri patrunjel tocat marunt

2 linguri marar tocat marunt

6 bucati dovlecei zucchini

200 gr branza feta

sare si piper

 

Mod de preparare

Intr-o tigaie adauga 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a incins caleste ceapa impreuna cu ardeiul gras, feniculul si usturoiul, amestecand continuu pana cand toate legumele devin moi (aproximativ 6 minute). Adauga apoi rosiile, ardeiul iute si gateste totul timp de 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi indeparteaza tigaia de pe flacara si adauga crevetii taiati rondele, mararul si patrunjelul. Amesteca totul foarte bine.

 

Taie zucchini in jumatati (pe lung) si cu ajutorul unei lingurite scoate miezul acestora, astfel incat sa obtii niste “barcute”.

 

 

Unge fiecare bucata de zucchini cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper,

 

 

apoi adauga-le intr-o tava incapatoare, unsa in prealabil cu ulei.

 

 

Adauga umplutura preparata anterior in ficare barcuta si adauga totul la cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de aproximativ 30 minute. Acestia sunt gata in momentul in care furculita intra cu usurinta in dovlecel. Adauga apoi branza feta deasupra si mai coace totul inca 5 minute,

 

 

pana cand branza se topeste si devine usor aurie.

 

 

Serveste zucchini calzi sau la temperatua camerei, alaturi de o lingura de smantana sau iaurt.

 

 

Savurati cu placere!