Zucchini umpluti cu carne tocata, sos de rosii si mozzarella

Daca te-ai saturat de ardei umpluti, iti propunem sa incerci si aceasta reteta, care te va face sa te lingi pe degete!

 

Ingrediente

2 carnati sau 300 g carne tocata

3 dovlecei medii

½ ceapa medie, fin tocata

½ ceasca mozzarella, data pe razatoare

½ ceasca sos de rosii

2 catei de usturoi, tocati

ulei de masline

sare si piper

 

 

Mod de preparare

Dovleceii se taie pe lung si se curata de miez, 

  

astfel incat sa se obtina niste „barcute”.

 

 

 

Ceapa se toaca marunt si 

 

se caleste intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se lasa la calit timp de 3-5 minute, pana se inmoaie.

Se adauga carnea, se prajeste aproximativ 5 minute.

 

Cand carnea este aproape gata, se adauga si pulpa de dovlecel, se prepara 3 minute.

 

 

La final, se adauga usturoiul tocat marunt.

Se caleste aproximativ 1 minut.

 

 

Umplutura obtinuta se pune intr-un bol si se da deoparte.

 

 

Barcutele de dovlecel se rumenesc pe tigaie, timp de 1-2 minute.

 

 

Se asezoneaza cu sare si piper, si se umplu cu amestecul din bol.

 

 

Peste umplutura se toarna sosul de rosii si

 

 

se presara mozzarella. 

 

 

Dovleceii se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

 

 

Pofta mare!