Zucchini cu ciuperci, rosii si cascaval
Ingrediente
1 dovlecel ( zucchini )
100g de ciuperci
5-6 rosii cherry sau 1 rosie medie
praz sau ceapa
50 g de cascaval
sare si piper
ulei de masline
Mod de preparare
Dovlecelul se taie in doua jumatati, pe lung. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste pulpa.
Pulpa de zucchini, ceapa si ciupercile se toaca marunt, rosiile se taie rondele.
Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa, apoi se adauga pulpa de zucchini si se prajeste 5-7 minute.
Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca si se prepara inca 5-7 minute.
Intre timp, cascavalul se da pe razatoare.
Jumatatile de zucchini se umplu cu amestecul din tigaie, deasupra se aranjeaza rondelele de rosii, apoi se presara cu cascaval.
Dovleceii se coc in cuptor, la temperatura de 180 de grade C, timp de 35 - 40 de minute.
Savurati cu placere!