Vinete umplute

Vinete umplute cu ciuperci, rosii si mozzarella - o bunatate aromata cu un gust deosebit.

 

Ingrediente

2 vinete mijlocii

250 g ciuperci, spalate si tocate

1 ceapa rosie, tocata

50 g de nuci

frunze de patrunjel plat, tocate

1/2 lingurita de cimbru proaspat, se toaca doar frunzele

2 catei de usturoi, presat

1 lingura de unt 

1 rosie mare, feliata

4 felii de branza mozzarella

sare de mare si piper proaspat macinat

 

Mod de preparare

Intr-o cratita mare se aduce apa pana la temperatura de fierbere, in apa clocotita se pun vinetele intregi. Cratita cu tot cu vinete se retrage de pe foc, se acopera cu capac si se lasa deoparte, timp de 10 minute. Vinetele vor pluti deasupra apei, iar dupa 5 minute trebuie intoarse pentru a se imnuia pe toate partile.

 

Dupa 10 minute se scot din apa si se taie in jumatati, pe lung. Cu ajutorul unei linguri se scoate pulpa de vanata si se taie in bucati mici, lasand coaja intacta.

 

Se incinge untul intr-o tigaie mare, se adauga ceapa si usturoiul, se prajesc 1-2 minute, pana se inmoaie. Se adauga ciupercile si se prajesc la foc mare timp de 3 - 5 minute, apoi se adauga pulpa de vinete si se pregateste timp de 5 - 7 minute. 

 

Tigaia se retrage de pe foc, se adauga amestecul de patrunjel si cimbru. Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca.

 

Umplutura din tigaie se toarna in barcutele de vinete, se presara nucile, iar deasupra se aranjeaza feliile de rosii. 

 

 

Barcutele de vinete se aranjeaza intr-o tava si se coc in cuptor la temperatura de 180 de garde, timp de 20 minute.

 

Vinetele se scot din cuptor si se acopera cu felii de mozzarella, se mai pun in cuptor pentru inca 10 -15 minute, pana cand se topeste mozzarella.

 

 

Savurati cu placere!