Tocanita de pui cu legume

Tocanita de pui cu legume este un preparat delicios, ideal pentru mesele in familie.

 

Ingrediente

7 pulpe dezosate (cca 700 gr)
2 cepe mici
2 catei usturoi
2 morcovi
1 fir telina frunze
4 cartofi
100 gr mazare din conserva
1 1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita turmenic
2 lingurite vegeta de casa
1 fir marar
cateva fire patrunjel
2 linguri ulei

Portii: 4

 

Mod de preparare

Se taie pulpele bucati cat o imbucatura. Se prajesc in uleiul incins cam 10 minute pana sunt rumene. Amestecati rar.

Se adauga ceapa tocata si se caleste pana se inmoaie.

Se adauga condimentele, se stinge cu 3 cani de apa si se adauga morcovii taiati rondele, telina si cateii de usturoi striviti. Se fierbe 10 minute la foc mediu.

Se adauga cartofii taiati cuburi si se continua fierberea inca 25-30 minute, pana cartofii sunt facuti.

Se adauga mazarea si verdeturile tocate marunt si se mai dau cateva clocote.

Se pune capacul si se lasa sa se racoreasca. Se serveste cu paine proaspata.

 

Pofta buna!