Tocanita de legume la cuptor

Prepara familiei tale o tocanita delicioasa de legume, o combinatie savuroasa de ingrediente, care va fi apreciata de toata lumea.

 

Ingrediente

 4 cartofi mari
 2 ardei grasi rosii
 200 g ciuperci
 3-4 rosii
 2 cepe
 2 vinete
 3 linguri ulei de masline
 sare
 2-3 foi dafin

 

Mod de preparare

Se curata si se spala toate legumele. Morcovii, ardeii grasi si ceapa se taie in felii subtiri, iar cartofii, rosiile, ciupercile si vinetele cubulete.

 

 In uleiul de masline si putina apa se pun la inabusit ceapa si ardeiul gras. Peste acestea se adauga morcovii, ciupercile, vinetele si rosiile, si se lasa la fiert, pe foc mic, pana cand sunt bine patrunse.

 

 Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa aceea, se scurg si se lasa la racit.

 

 Intr-o tava de teflon suficient de mare se amesteca cartofii fierti cu legumele inabusite, se adauga mirodeniile si se da la cuptor 40-45 de minute, la foc mic.

 

Se serveste calda sau rece, asezonata cu fruze de salata.

 

 

Pofta mare!