Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi este una dintre cele mai clasice mancaruri. Se prepara usor si este foarte gustoasa.

 

Ingrediente 

1.5 kg cartofi fainosi

2 fire cabanos (sau bacon, carnati)

1 ceapa mare

1/2 ardei gras rosu

2 lingurite boia dulce

1/2 lingurita piper

1 lingurita sare

3 linguri ulei

cateva fire de patrunjel

 

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Se toaca ceapa marunt. Se taie ardeiul cubulete. Cabanosul se taie rondele.

 

In uleiul incins se pun la calit ceapa, ardeiul si cabanosul, cam 5 minute.

 

Se adauga sarea, boiaua si piperul, se amesteca rapid si se pun cartofii peste. Se amesteca bine si se adauga apa aproape cat sa acopere cartofii (cam 2 cani si jumatate). Se lasa totul la fiert la foc mediu pana cartofii sunt fierti (cam 30 minute).

 

Se stinge focul, se verifica de sare si se adauga patrunjelul tocat. Se acopera cu capac si se lasa la racit. Tocanita este mai buna dupa ce sta cateva ore, sosul se ingroasa si gustul se intensifica.

 

Pofta buna!