Tocanita de ardei

O reteta simpla, dar foarte gustoasa, pe care poti s-o savurezi in zilele de post.

 

Ingrediente

500 g ardei grasi curatati de seminte si cotoare

1 ceapa mare

4 catei de usturoi

400 g rosii prunisoare

600 g rosii zemoase

sare si piper

oregano

ulei

 

Mod de preparare

1. Taie fasii ardeii colorati. Incinge 2-3 linguri cu ulei intr-o tigaie adanca si aureste ceapa taiata julien si usturoiul feliat. Adauga fasiile de ardei si gateste, acoperit, pentru 20-30 de minute.

 

2. Intre timp, opareste rosiile si curata-le de coji si cotoare, apoi taie-le dupa preferinta. Adauga-le peste ardei, sareaza si pipereaza dupa gust.

 

3. Mai tine pe foc 15-20 de minute, fara capac, si da deoparte. Serveste mancarea de ardei dupa ce s-a racorit, dar nu inainte de a presara oregano. 

 

4. Este delicioasa cu paine prajita sau paine uscata de secara sau hrisca.

 

Pofta mare!