Tartă cu cașcaval și ciuperci

Că o fi pentru cină sau pentru micul dejun această tartă aperitiv cu cașcaval și ciuperci trebuie să fie unul dintre preparatele preferate din fiecare casă!

Ingrediente:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 100 ml ulei

● un ou

● o linguriță sare

● 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 350 g telemea

● 50 g cașcaval

● 10 ciuperci mici

● 100 ml smântână de gătit

● o legătură pătrunjel

1. Pentru aluat, se amestecă bine toate ingredientele, se frământă aluatul obținut 2-3 minute, apoi se pune la rece, 30 de minute.

2. Aluatul se întinde pe masa de lucru și se transferă apoi în tava de copt tapetată cu hârtie.

3. Se pun ciupercile tăiate felii sau întregi și pătrunjelul spălat și tăiat mărunt, apoi brânza tăiată cubulețe.

4. Se toarnă smântâna, se rade cașcavalul și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.