Tarta Caprese

Tarta Caprese este ideala pentru momentele in care nu vrei sa gatesti prea mult. Se prepara rapid si este foarte gustoasa.

 

Ingrediente 

Aluat foietaj 

10 rosii, taiate in felii de 1 cm

200 gr de mozzarella, taiata in felii

2 linguri de ulei de masline

5 crengute de cimbru proaspat

1 ou, batut

frunze de busuioc proaspat

sare de mare si piper negru

un varf de cutit de zahar

 

Mod de preparare

 

Se incinge cuptorul la 200 C.

 

Feliile de rosii se pun pe o tava de copt si se stropesc cu ulei de masline. Se adauga crengutele de cimbru, sare, piper si un varf de zahar. Rosiile se coc timp de 20 minute, pana cand devin moi, iar marginile caramelizate. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Focul se micsoreaza pana la 180 C.

 

Pentru a face tarta, se intinde aluatul pe o foaie de copt. Marginile se ridica si se ruleaza, astfel incat sa se formeze o bordura. Pe aluat se aranjeaza alternativ feliile de rosii si mozzarella. Marginile se ung cu ou batut.

 

Tarta se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.

 

Se pune in cuptor si se coace timp de 15-20 de minute, pana cand aluatul e rumen si crocant. Se scoate din cuptor si se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.

 

 

Savurati cu placere!