Supa de sfecla rosie cu hrean

Incearca o reteta delicioasa de supa de sfecla rosie cu hrean - plina de viatmine si foarte frumos colorata.

 

Ingrediente

2 linguri de ulei de masline
1 ceapa, feliata
500gr de cartofi, curatati si tocat
750g gr de sfecla rosie, decojita si tocata
600ml de supa de pui 
150ml smantana
4-5 linguri de hrean (la borcan)
marar (opțional)

 

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare se incinge jumatate din uleiul de masline. Se adauga ceapa tocata si se gateste la foc mediu scazut, timp de 5 minute.

 

Cartofii si sfecla tocata marunt se adauga peste ceapa. Legumele se calesc impreuna 3-4 minute, se amesteca continuu.

 

In tigaie se toarna supa de pui si 500 ml de apa. Se aduce la fierbere, se acopera cu capac partial si se gateste, timp de 20-25 minute, pana cand legumele devin fragede.

 

Cand legumele sunt fierte se adauga intr-un blender impreuna cu jumatate din smantana, se pulseaza de cateva ori pana se omonegizeaza si obtineti o supa cremoasa. 

 

Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga hrean dupa gust.

 

Supa crema se serveste cu smantana si fire proaspete de marar.

 

Savurati cu placere!