Supă de roșii
Dacă te gândești la o cură de dezintoxicare a organismului și vrei să mănânci preparate cât mai naturale posibil, poți începe cu o supă de roșii.
Ingrediente
6 – 7 roșii
o ceapă
2 morcovi
o țelină mică
un ardei gras
100 gr tăiței de orez
3 linguri ulei de măsline
o legatură de pătrunjel
sare
Cum se prepară
Se curăță, spală și taie morcovii, țelina și ceapă, după care se pun la fiert în apa cu ulei de măsline.
După ce acestea au fiert pe jumătate, se adaugă roșiile tăiate cubulețe și ardeiul gras și se mai lasă la fiert încă 20 de minute.
La final, legumele din supă se mixează sau se pasează printr-o sită și se adaugă înapoi în zeamă.
În supă se adaugă apoi tăițeii și se mai lasă pe foc încă 10 minute.
La final se sărează și se adaugă pătrunjelul (sau mărar, după preferințe).
Cum se servește
Supa de roții se servește caldă, opțional cu puțnă smântână.
Sursa: