Supa de peste

Iti propunem o reteta savuroasa de supa de peste cu legume, care se pregateste foarte usor.

 

Ingrediente

1 kg de peste

800 g cartofi

150 g de morcovi

150 g ceapa

radacina de patrunjel

boabe de piper (5-7 bucati)

frunze de dafin (3-4 bucati)

sare si piper

verdeata

 

Mod de preparare

Initial se curata pestele.

Capul si coada se fierb intr-o cratita cu apa, timp de 25-30 de minute.

 

 

Intre timp, pestele se taie in bucati mici, ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare, iar cartofii se taie cubulete.

 

 

Cand bulionul este gata, capul si coada de peste se scot din cratita, se adauga cartofii, se asezoneaza cu sare, piper si se amesteca.

Cand cartofii sunt semi-fierti se adauga pestele, se lasa sa fierba 15 minute, apoi se adauga morcovul si ceapa ( ceapa si morcovul pot fi calite in prealabil ). Supa se prepara la foc mediu inca 5-7 minute, se adauga frunzele de dafin si radacina de patrunjel.

 

 

Cratita se retrage de pe foc si se lasa timp de 25-30 de minute.

 

 

Supa de peste se serveste cu verdeata proaspata, tocata marunt.

 

 

Savurati cu placere!