Supa de gaina cu legume

Supa, ciorba cu legume pot fi considerate mancarea completa, cu de toate in ea, poate fi mancata linistit la pranz sau seara.

 

Ingrediente

1 spata de gaina

2 cepe

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

1 morcov

1 pastarnac

1 telina mica

1 morcov

1 crenguta de cimbru verde

1 cutie de rosii in bulion

sare si piper

 

Mod de preparare

Spala carnea si pune-o la fiert in apă rece cu sare (3l). Scoate spuma cat mai des. Intre timp, curata, spala si toaca legumele: radacinoasele, cubulete, la fel si ceapa, iar ardeii, fasii.

 

Cand carnea nu mai lasa spuma si supa e limpede, scoate bucatile de gaina, dezoseaza-le bine si pune carnea la loc in supa. Adauga radacinoasele tocate si ceapa.

 

Lasa sa fiarba impreuna inca vreo 20 de minute. Adauga acum ardeii si rosiile taiate si mai lasa la foc potrivit inca 15-20 de minute. Serveste supa cu cimbru verde deasupra si felii de paine prajita. 

 

Sugestie : Incearca si varianta cu tarhon. In loc de cimbru, la servire, pune in fiecare bol de supa cateva frunzulite de tarhon taiate marunt.

 

Pofta buna!