Supa crema de ciuperci

Un deliciu pentru pranz sau cina in zilele reci, aceasta supa plina de proteine va fi cea mai buna alegere atunci cand esti in cautarea unui meniu sanatos.

Ingrediente

120ml smantana de gatit, 1l supa concentrata de pui, 3/4 lingurita tarhon uscat, 1 lingura sare, 3 catei de usturoi tocati, 170g salote tocate , 1 pumn de ciuperci shiitake tocate, 900g ciuperci champignon feliate subtire, 60g unt, 4 linguri ulei de masline, piper negru macinat

 

Mod de preparare

Incinge uleiul de masline si cand este incins bine, topeste untul in el.

 

Adauga ciupercile si caleste-le pana se rumenesc frumos si lasa cea mai mare parte din apa.

 

Scoate 4-5 linguri din ciupercile gatite si lasa-le deoparte.

 

Lasa focul la intensitate medie, adauga salotele si usturoiul si gateste-le un minut cu restul ciupercilor din oala. Condimenteaza cu sare si tarhon si adauga supa concentrata.

 

Da focul mai mare si lasa sa fiarba timp de 10 minute. Ia oala de pe foc.

 

Paseaza supa cu un blender cu imersiune. Daca supa este prea groasa, mai adauga apa pana cand obtii consistenta dorita.  

 

Incorporeaza smantana in supa si condimenteaza cu piper. Adauga si restul ciupercilor gatite.

 

Serveste supa fierbinte.