Sparanghel prajit cu ou si capere crocante

Sparanghel prajit cu ou si capere - o combinatie perfecta pentru un pranz sau o cina deosebita. Se prepara rapid si foarte usor. Poate fi servit pe post de garnitura alaturi de alte preparate.

 

Ingrediente

1 pachet de sparanghel, spalat si curatat

1 ou fiert tare, taiat cuburi

1 lingura de capere ( capere murate se lasa sa se scurga si sa se usuce pe prosop de hartie)

ulei de masline

sare cuser sau de mare si piper negru proaspat macinat

 

Dressing vinaigretta
1 lingurita de otet de vin alb sau suc de lamaie 
1/2 lingurita de mustar de Dijon 
aproximativ 3 linguri de ulei de masline extra-virgin 
1 ceapa esalota mica, tocata marunt
Sare cuser sau de mare si piper negru proaspat 

 

Mod de preparare

Sparanghel prajit la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200 ºC. Sulitile de sparanghel se aranjeaza uniform intr-o tava, pe o foaie de copt, astfel incat acestea sa nu se suprapuna.

 

 

Se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se prajesc in cuptor timp de 7-10 minute, in functie de grosimea sparanghelului sau pana cand se rumenesc usor.

 

 

Capere prajite:

Pentru a praji caperele trebuie sa va asigurati ca sunt uscate, apoi se toarna aproximativ 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mica. Uleiul se incinge la foc mediu. 

Cand uleiul este fierbinte se adauga caperele si se prajesc aproximativ un minut. Caperele se scot din tigaie pe un prosop de hartie, pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Oul se fierbe tare si se taie cubulete.

 

 

Dressing vinaigretta

Pentru a face dressingul vinaigretta se amesteca ceapa, otetul si mustarul. Apoi, amestecand se adauga si uleiul de masline. La final se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

 

 

Cand toate sunt pregatite, pe un platou se aranjeaza sulitile de sparanghel, se stropesc cu dressing, se adauga cubuletele de ou si caperele crocante.

 

 

 

Savurati cu placere!