Somon cu portocale

O reteta delicioasa si extrem de simplu de preparat.

Ingrediente

650g somon, portionat in 6 bucati

2 zucchini mici feliati

2 portocale rosii, curatate si feliate

2 morcovi taiati fasii

480g spanac

1 lamaie feliata

1 ceapa rosie feliata

 crengute de cimbru  

ulei de masline

sare si piper

 

Metoda de preparare

Se incinge cuptorul la 200C.

 Se portioneaza somonul, se feliaza legumele si fructele, hartia de copt se taie bucati lungi de 50 de cm pentru fiecare bucata de somon. 

Pe fiecare bucata de hartie de copt se pune un strat de frunze de spanac,

felii de zucchini, fasii de morcovi si felii de portocala.

Peste ele se pune o bucata de somon.

Se presara putin ulei de masline, sare si piper, apoi se adauga felii de lamaie si o crenguta de cimbru.

Se impacheteaza hartia in jurul pestelui dupa tehnica en papillote. 

Toate pachetelele se pun pe o tava si se coc timp de 20 de minute in cuptorul incins.

Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte sa le desfaci.

 

Savurati cu placere!