Rulouri de lasagna cu ricotta

O combinatie grozava de rulouri pe care o poti incerca fie la masa de pranz, fie la o cina in familie.

 

Ingrediente

9 foi de lasagna

400 g ricotta

200 g sunca

200 ml lapte

2 linguri cu unt

1 lingura cu faina

rozmarin verde

rucola

piper macinat

nucsoara (optional)

sare

 

Mod de preparare

Prefierbe foile de lasagna in apa cu sare pentru 5-6 minute. Scoate-le si pune-le in apa rece.

 Amesteca ricotta cu o mana de frunze de rucola, rozmarin, sare si piper dupa gust.

 Taie foile de lasagna in doua, unge-le cu crema de ricotta, pune deasupra cate o felie de sunca si ruleaza strans. Asaza rulourile intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt. 

 Topeste restul de unt, adauga faina si dilueaza cu laptele caldut. Amesteca pentru a nu se forma cocoloase, pune un praf de sare, piper si nucsoara (daca-ti place gustul).

Toarna sosul peste rulouri si da la cuptor pentru 25 de minute. Serveste aceste rulouri de lasagna cu ricotta alaturi de o salata verde si un pahar cu vin alb.

Pofta mare!