Rulouri cu piept de pui, spanac si mozzarella

Daca vrei sa prepari o cina inspirata si foarte savuroasa, pregateste niste rulouri de pui cu spanac si mozzarella.

 

Ingrediente 

Pentru 4 portii

500 gr de piepti de pui (dezosat și fara piele)

1 1/2 cesti de spanac, tocat

200 gr de mozzarella, taiata cubulete

1 ceapa dulce medie (injumatatita si feliata)
1 ardei iute medie (tocat cuburi mici)
1/4 lingurita de piper negru, proaspat macinat
2 linguri de patrunjel (tocat marunt)
3/4 ceasca pesmet
2 albusuri de ou

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.

 

Intre timp, ceapa, ardeiul iute si piperul negru se calesc intr-o tigaie cu putin ulei, aproximativ 7 minute sau pana ceapa se inmoaie.

 

Amestecul din tigaie se scoate de pe foc si se combina cu patrunjelul, spanacul tocat si mozzarella taiata cubulete.

 

Carnea de pui se condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o punga de plastic inchisa ermetic si se bate cu un ciocan.

 

Carnea se scoate din punga si se intinde pe o tava, deasupra se distribuie uniform amestecul din ceapa si spanac. Se roleaza cu grija, pastrand amestecul de legume si mozzarella in interior. Se fixeaza cu scobitori sau ata.

 

Intr-in bol se amesteca albusurile de ou cu o lingurita de apa, iar pe o farfurie plata se presara pesmetii.

 

Rulada se inmoaie in amestecul de albusuri, apoi in pesmeti.

 

Se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se gateste  timp de 25-30 minute.

 

Savurati cu placere!